Acuze dure între laburişti şi conservatori în Marea Britanie

0

Liderul Partidului Laburist, Ed Miliband, a declarat vineri că Marea Britanie ‘se va descurca mai bine’ dacă va fi ales el prim-ministru, decât a făcut-o sub conducerea conservatorilor, lansându-și astfel oficial campania electorală pentru alegerile legislative de la 7 mai, transmite France Presse.

Conservatorii „spun că nu pot mai bine de atât. Noi spunem că Regatul Unit poate și trebuie să se descurce mai bine”, a spus Miliband, vorbind despre crearea de locuri de muncă, serviciul de sănătate publică sau tineri, după care a enumerat principalele cinci angajamente ale partidului său.

Printre aceste promisiuni se numără consolidarea sistemului de sănătate publică (NHS) și injectarea a 2,5 miliarde de lire (3,4 miliarde de euro) reprezentând investiții suplimentare, îmbunătățirea condițiile de viață ale salariaților britanici — în special interzicerea contractelor care nu garantează nici timpul de lucru, nici salariul — și controlarea imigrației, dar „fără a ne decupla de restul lumii”.

Conform sondajelor, Partidul Laburist al lui Ed Miliband și Partidul Conservator al premierului David Cameron sunt umăr la umăr, cu 34% intenții de vor fiecare. Miliband a subliniat că aceste alegeri „sunt cele mai strânse din ultima generație”. „Știm că lupta va fi cu adevărat dură”, a adăugat el.

Joi seară, cei doi contracandidați au avut o primă confruntare televizată, dar nu directă, ci prin două interviuri individuale. Miliband a apărut extrem de combativ, în contextul în care el este deseori criticat pentru lipsa de charismă și de elocință. Analiștii politici au comentat vineri că liderul laburist s-a descurcat mai bine decât liderul conservator, care a refuzat ideea unui duel televizat față în față.

Totuși, în opinia publicului, actualul premier a fost considerat învingător, cu 54% din voturile exprimate în cadrul unui sondaj realizat de cotidianul The Guardian și institutul ICM după încheierea emisiunii.

Campania electorală din Marea Britanie se va lansa oficial luni, zi în care va fi dizolvat și actualul Parlament.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.