Filmări la ”Istorii despre Vlad Voievod Drăculea”, la Castelul Corvinilor

0

Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi, timp de trei zile, locul de filmare pentru o parte din documentarul artistic ”Istorii despre Vlad Voievod Drăculea„. Producția va fi prezentată în premieră cu ocazia ediţiei din acest an a ”Dracula Festival 2015”, eveniment va avea loc în perioada 2-3 mai, la Hunedoara.

”Filmările au început în cursul zilei de joi şi vor continua până sâmbătă. În toate aceste zile, Castelul este deschis pentru publicul vizitator, programul fiind cel normal”, a declarat directorul Muzeului Castelul Corvinilor, Costin Tinca.

Documentarul artistic ”Istorii despre Vlad Voievod Drăculea” este scris şi produs de Vasile Lupaşc, după nuvela ”Prin iadul tătarilor”, iar regia este semnată de Andrei Chiriac.

Producția va fi prezentată în premieră cu ocazia ediţiei din acest an a ”Dracula Festival 2015”, eveniment va avea loc în perioada 2-3 mai, la Hunedoara.

În prima zi a festivalului, la Hunedoara se va afla Dacre Stoker, strănepotul lui Bram Stoker şi autor al bestseller-ului ‘Dracula, mortul viu’. Cartea, ce va fi lansată în România, se bazează pe arhivele personale ale familiei Stoker şi este scrisă împreună cu Ian Holt, scriitor şi scenarist, ca o continuare a romanului-cult ”Dracula”.

”Dracula Festival” se va desfăşura în paralel cu prima ediţie a Târgului European al Castelelor, care va avea loc în perioada 1-3 mai. La Târg şi-au anunţat participarea reprezentanţi a 21 de castele faimoase din România şi Europa, care îşi vor prezenta oferta turistică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.