Marussia, din 28 martie în cinematografele din România !

Share:

Clorofilm prezintă Marussia, primul lungmetraj al regizoarei Eva Pervolovici, în cinematografele din România începând cu 28 martie. Matei Vișniec îl definește „un film tandru și emoționant realizat de talentata Eva Pervolovici”.

Seara de gală a primului lungmetraj realizat de tânăra regizoare Eva Pervolovici va avea loc sâmbătă 28 martie, ora 19:00, la Cinema Studio din București.

Proiecția filmului va fi urmată de o sesiune Q&A, desfășurată în prezența regizoarei și cu participarea actriței Mădălina Constantin.

 Filmul va rula în București (Elvira Popescu, Studio, MȚR, Corso, Europa, Scala), Botoșani (Cinema Arta), Cluj-Napoca (Victoria), Craiova (Cinema Modern), Deva (Cinema Arta), Iași (Cinema Victoria, Cinema Republica), Piatra-Neamț (Victoria), Pitești (Sebastian Papaiani), Târgu-Mureș (Arta), Timișoara, Sibiu, Brașov (Cityplex), Constanța (Cityplex).

Marussia a făcut parte din selecția mai multor Festivaluri internaționale de profil din întreaga lume, având premiera mondială în cadrul Berlinalei 2013. Pe parcursul celor doi ani, filmul a fost premiat cu numeroase distincții – Premiul TV5 Monde pentru cel mai bun film Francofon în cadrul Festivalului Internațional de film Transilvania, mențiune specială în cadrul Festivalului de Film Independent de la Bordeaux, premiul publicului la Auburn, Australia. În ianuarie 2015, filmul a fost lansat și distribuit în cinematografele din Franța, unde a rulat timp de șapte săptămâni, iar critica de specialitate l-a întâmpinat foarte bine.

Sinopsis:

Lucia, o mamă rusoaică de 35 ani, şi Marussia, fetiţa ei de 6 ani, cutreieră pe străzile din Paris, cu valizele în mână. Caută în fiecare noapte un loc de dormit, în funcţie de întâlniri şi întâmplare. În ciuda incertitudinii şi a privirilor dezaprobatoare ale compatrioţilor lor, mama şi fiica trăiesc momente de tandreţe.

Sunt oare suficiente pentru a rezista?

O poveste urbană frumoasă, văzută prin ochii unui copil, care ştie să vadă şi să găsească minuni în banal, dar şi să privească realitatea în faţă.

Distribuție: Dinara Drukarova, Marie-Isabelle Stheynman, Sharunas Bartas, Dounia Sichov

Producție: Janja Kralj

Scenariu: Eva Pervolovici, Monica Stan

Film produs de KINOELEKTRON, CTB FILM COMPANY

Seara de gală a peliculei Marussia în România este susținută de Organisation Internationale de la Francophonie.

Filmul este distribuit în cinematografele din România de Clorofilm.

Parteneri: Organisation Internationale de la Francophonie, PC Doctor

Susținători și parteneri media: MEDIA, Zile și Nopți, Cinemagia, CineFan.ro, EDGE AND BACK, Feeder.ro, Filmreporter.ro, MovieNews.ro, CineAmator.ro, 121.ro, TheFilmAgency.eu, Mubi.com, The Tide Experiment, TV5 Monde, B-24-Fun.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.