Medicii nu mai vor să facă avorturi în Postul Paștelui

Share:

Tot mai mulţi medici refuză sa facă întreruperi de sarcină pacientelor în postul Paştelui sau al Crăciunului. Datele arată aceeaşi situaţie şi în rândul clinicilor şi spitalelor. Numărul unităţilor medicale care nu fac avort la cerere s-a dublat în ultimii ani.

În fiecare lună în spitalele publice din România se fac mii de intervenţii chirurgicale pentru întrerupere de sarcină. Cu inima strânsă sau fără niciun regret în suflet, femeile trec pragul cabinetelor medicale de ginecologie pentru a scăpa de fapturile din pântece. Daca in perioada comunista avortul si contraceptia erau interzise in Romania, iar femeile care recurgeau la aceste metode puteau ajunge la inchisoare, in prezent legislatia din Romania le permite acestora sa faca avort la cerere pana la 13 saptamani. Trist este că în fiecare an numarul nou-nascutilor scade dramatic.

Interesant este că în perioada postului, exista medici ginecologi care refuză să facă întreruperi de sarcină. Au luat aceasta hotărâre pentru ca au înţeles că nu au dreptul să ia viața nimănui.

Dr. Ionel Cioata, unul dintre cei mai renumiți specialiști în obstetrică – ginecologie din Timișoara, a făcut această alegere spunând că la un moment dat şi-a dat seama că avortul reprezintă un păcat capital.„Am încetat să mai fac avorturi, pentru că am conștientizat că exista Dumnezeu, iar avortul este un păcat capital. Am făcut foarte multe chiuretaje pentru că am prins și perioada Revoluției din ’89. Eram rezident în acea perioadă. În anul 1990, într-un spital din Timișoara, unde am lucrat până acum patru ani, a fost măcel. Acolo zilnic se făceau peste 100 de avorturi”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Ionel Cioata.

Părăsite de prietenii lor, îndemnate de părinţi sau susţinute din ambele părţi, tinerele ajung la ginecolog pentru a întrerupe o sarcină nedorită. Nu se gândesc că orice măsură intrauterină poate produce efecte secundare, că pot avea mai târziu probleme de fertilitate sau că regretele întârziate nu mai pot îndrepta decizia luată.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.