Noi reguli în avion după tragedia din Alpi

0

Tragedia din Alpi schimbă o primă regulă în compania Lufthansa. De vineri, în cabina piloţilor niciodată nu va rămâne o singură persoană. Mulţi experţi spun că nenorocirea nu s-ar fi întâmplat dacă toţi operatorii aerieni ar fi fost obligaţi să asigure permanent doi oameni în cabină.

Este principala neglijenţă a celor de la Lufthansa – spune un expert britanic. Indiferent de ce se întâmplă, întotdeauna trebuie să fie doi oameni în cabină. De vineri, toate companiile aeriene din Germania au introdus regula cu doi oameni permanent în cabină.

Şi în Austria a intrat în vigoare această regulă, tot de vineri, precum şi în Noua Zeelandă şi în Emiratele Arabe Unite. Alte trei ţări – Franţa, Marea Britanie şi Australia – au recomandat companiilor naţionale să şi schimbe regulamentul. La Bruxelles se vorbeşte despre posibilitatea unei directive europene prin care să fie interzis ca unul dintre piloţi să rămână singur.Potrivit instrucţiunilor din manualul de operaţiuni al companiei TAROM, niciodată nu rămâne o singură persoană în cabina de pilotaj.

Dacă un membru al echipajului de zbor părăseşte cabina în timpul zborului, acesta trebuie să solicite unui membru al echipajului de cabină să-l înlocuiască în cabina până la întoarcere.

Juriştii afirmă că familiile victimelor ar putea da în judecată compania Germanwings atât pentru că pilotul nu a fost testat psihologic după angajare, cât şi pentru faptul că nu a asigurat două persoane în cabină, pe toată durata zborului.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.