Vasile Astărăstoae a demisionat din fruntea Colegiului Medicilor

0

Vasile Astărăstoae a demisionat, vineri, din funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România, informează Realitatea TV. Demisia vine după condamnarea de joi la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Judecătorii ieşeni l-au condamnat, joi, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pe Vasile Astărăstoae, profesorul fiind găsit vinovat pentru conflict de interese. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de către Vasile Astărăstoae.

Faptele pentru care acesta a fost trimis în judecată în acest dosar vizează o infracţiune de conflict de interese comisă în perioada în care profesorul ieşean era şi preşedinte al Institutului de Medicină Legală (IML) Iaşi.

În cadrul unui proiect european, Astărăstoae s-ar fi angajat pe sine. „În cadrul acestui proiect, inculpatul, în calitate de director al IML, a încheiat contracte de prestări servicii şi de muncă cu sine însuşi, semnând atât la rubrica angajatorului, cât şi cea a angajatului”, a spus procurorul de caz Adina Bocai, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, citând din rechizitoriu.

Proiectul care îi face acum probleme cu legea lui Vasile Astărăstoae se numeşte „Standarde europene pentru programe post-doctorale competitive de formare în domeniul managementului, cercetării avansate şi expertizei psihiatrice medico-legale” şi a fost implementat, pentru o perioadă de 36 de luni, de IML Iaşi în 2010. Scopul proiectului era de a forma aproximativ 200 de cercetători şi experţi în domeniul cercetării avansate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.