Înregistrările din cutia neagră a avionului prăbuşit, publicate!

0

Înregistrile audio din cutia neagră a avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, prăbuşit în cursul zilei de miercuri, au fost făcute publice pe internet. Din primele informaţii, copilotul a provocat intenționat prăbușirea aparatului de zbor în Alpii francezi, după ce a ascuns că era bolnav și că trebuia să fie în concediu medical inclusiv în ziua accidentului. În acelaşi timp, presa germană susţine că era în depresie după ce s-a despărţit de iubita cu care urma să se însoare.

Înregistrarea audio a fost postată recent pe internet. Pe fundal se aud ţipete, alături de mai multe bătăi ce par a fi gesturile pilotului de a-l convinge pe copilot să deblocheze uşa.

Copilotul aeronavei Germanwings, prăbuşită în Franţa, arată că acesta trecea printr-o perioadă extrem de dificilă. Andreas Lubitz tocmai se despărţise de iubita sa, pe care intenţiona să o ceară în căsătorie, şi făcea faţă cu greu schimbărilor din viaţa sa. Mai mult, acesta a ascuns că era bolnav și trebuia să fie în concediu medical inclusiv în ziua accidentului, a anunțat vineri Parchetul din Düsseldorf, în vestul Germaniei, relatează AFP și Reuters. Anchetatorii au găsit la domiciliile sale „adeverințe de concediu medical detaliate” și care vizau de asemenea și „ziua faptelor”, a explicat Parchetul într-un comunicat, fără a preciza natura bolii, potrivit Agerpres.
„Au fost confiscate documente medicale care indică o boală și un tratament recomandat de medici”, au mai spus procurorii din Düsseldorf, orașul unde locuia copilotul și unde trebuia să ajungă avionul care a decolat de la Barcelona.
„Faptul că există note medicale care spun că nu era în capacitate de a lucra, printre alte lucruri, și care au fost găsite răvășite, fiind recente și vizând inclusiv ziua faptelor, susține ipoteza bazată pe examinarea preliminară conform căreia persoana în cauză le-a ascuns angajatorilor și colegilor informația că era bolnav”, a mai indicat Parchetul.
Potrivit procurorilor, documentele au fost găsite în urma perchezițiilor la locuințele copilotului Andreas Lubitz din Düsseldorf și Montabaur.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.