Militarii americani, antrenamente şoc la Constanţa

0

Armata Statelor Unite a publicat pe site-ul oficial imagini de la antrenamentele din România ale soldaţilor săi. Militarii sunt electrocutaţi sau împroşcaţi cu spray paralizant, la baza de la Mihail Kogălniceanu.

Pe imaginile publicate pe site-ul armatei SUA se poate vedea cum un soldatul se prăbuşeşte după ce a fost împuşcat cu un pistol cu electroşocuri. Aceste imagini dure sunt, însă, ceva obişnuit în baza americană de la Kogălniceanu, unde militarii au început nişte antrenamente neconvenţionale, relatează Romaniatv.net.

„Am făcut antrenamente, de la cele pentru prevenirea incendiilor până la tactici de lupta cu un detaşament ostil. Ca parte din acest antrenament am început să includem şi arme neletale ca o soluţie în plus în cazul escaladării unui conflict. Vrem să fim pregătiţi pentru cazuri de tipul unei alarme la o ambasadă sau al unei evacuări de urgenţă”, a declarat unul dintre soldaţii care au participat la antrenamente.

„Un alt lucru diferit este antrenamentul cu OC – oleoresin capsicum – adică spray cu piper. Împroşcăm soldaţii în ochi şi apoi îi punem să se lupte”, spune un alt soldat.

Mai mutl decât atât, şi atacul cu pietre face parte din exerciţiile militarilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.