Ploi abundente în jumătate de ţară

0

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă dimineaţa, o nouă informare meteorologică de ploi abundente.

În intervalul 28 martie, ora 10.00 – 29 martie, ora 10.00, vor fi ploi însemnate cantitativ, ce vor cumula local 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp în Dobrogea, în estul şi nordul Munteniei şi în sudul Moldovei. În zona Carpaţilor de Curbură şi în estul Carpaţilor Meridionali, precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ploaie, favorizând topirea stratului de zăpadă, relatează Romaniatv.net.

Va ploua local şi temporar şi în celelalte regiuni, dar în general slab.

Hidrologii au emis şi o avertizare cod galben de inundaţii pentru bazinele Olt, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Râmnicu Sărat şi Putna.

În sud, în centru şi în est se mai pot acumula, pana duminica dimineata, local 15…20 l/mp şi izolat chiar 30…40 l/mp. Maximele prognozate de catre meteorologi, de la 8 grade in estul Transilvaniei pana la 14 grade, cel mai probabil in nordul Transilvaniei si in Maramures, vor caracteriza o vreme rece pentru această dată. Vântul sufla mai tare si accentueaza senzatia de rece la munte si trecator cător în Banat, in Crişana şi în sud-est.

În Bucureşti, cerul e mai mult noros şi temporar mai ploua. Vremea e o idee mai rece decat in mod nrmal, cu maxime in jur de 11 grade Celsius.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.