Accident aviatic în Canada. 23 de răniți!

0

Un avion de tip Airbus 320 al Air Canada a fost foarte aproape de o tragedie după ce aeronava a ieşit de pe pistă. 23 de persoane au ajuns la spital cu răni care nu le pun însă în pericol viaţa. La bord se aflau 132 de pasageri şi 5 membri ai echipajului.

Incidentul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică când avionul Air Canada s-a lovit de o linie de înaltă tensiune, acest lucru ducând la ieşirea de pe pistă şi la întreruperea curentului. Aeronava venea de la Toronto şi urma să aterizeze la Halifax. În momentul incidentului, pe aeroport ningea puternic.

Peter Spurway, purtătorul de cuvânt al aeroportului internaţional Stanfield din Halifax, din provincia canadiană Nova Scotia a declarat că incidentul nu este o prăbuşire pentru că se crede ca aeronava era sub control în timpul aterizării.

În urma incidentului, aeroportul a fost închis şi va rămâne închis până la ora locală 09.00 (15.00 ora României), a declarat Spurway, precizând că avionul trebuie îndepărtat de pe pistă înainte de reluarea zborurilor.

Scott Murray, una dintre zecile de persoane care îşi aşteptau rudele la zborul de la Toronto, a declarat pentru CBC News ca tatăl lui se afla în avion şi l-a sunat să îi spună că „avionul s-a prăbuşit şi că el este în regulă”.Greg Wright, care îl aştepta pe fiul lui în vârstă de 13 ani să coboare din avion, a afirmat că a crezut ca acesta glumeşte când l-a sunat din avion. A spus: «Ne-am prăbuşit, ne-am prăbuşit». L-am intrebat: «Unde eşti?». Şi el mi-a raspuns: «Sunt pe pistă»”, a declarat Wright. „M-am panicat”.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.