Noi informații despre copilotul care a prăbușit avionul în Alpi

0

Copilotul care se pare că a prăbușit în mod deliberat avionul Airbus A320 al companiei Germanwings în Alpii francezi suferea, pe lângă tulburările psihice, și de dezlipire de retină, o afecțiune oftalmologică ce ar fi putut să-l împiedice să-și exercite în continuare profesia de pilot, scrie duminică presa germană, citată de agențiile Reuters și EFE.

Potrivit ziarului Bild, investigatorii au găsit dovezi ce arată că pilotul secund al avionului prăbușit, Andreas Lubitz, se temea că ar putea să-și piardă vederea, dar nu se știe dacă această afecțiune avea în cazul său o cauză organică sau psihosomatică.
Acte medicale și medicamente găsite anterior la domiciliul său atestă faptul că el suferea de mult timp de tulburări psihice pe care le-a ascuns companiei Germanwings, probabil de teama că nu i s-ar mai permis să piloteze.
Și fosta sa iubită a confirmat că Andreas Lubitz avea manifestări ciudate, cum ar fi coșmaruri când se trezea strigând ‘ne prăbușim’ sau violențe de limbaj, ea mărturisind că odată el i-a spus că într-o zi va face ceva astfel încât toată lumea să își amintească de el.
La fel cum a procedat cu afecțiunile psihice pentru care urma un tratament, copilotul a ascuns și boala oftalmologică de care suferea, dar dacă aceasta ar fi fost descoperită la următorul control medical, programat pentru luna iunie, atunci cariera sa de pilot s-ar fi terminat.
Un purtător de cuvânt al procuraturii germane a refuzat duminică orice comentariu pe marginea acestor relatări din presă, menționând că o declarație oficială va fi difuzată cel mai devreme luni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.