Lovitură de măciucă pentru frații Micula

0

Lovitură pentru fraţii Micula după ce Comisia Europeană a decis că aceştia trebuie să returneze statului român banii pe care fraţii Micula i-ar fi primit ca despăgubiri, după ce au câştigat procesul la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Washington. Suma este una fabuloasă, 82 de milioane de euro.

Comisia Europeană a ajuns la concluzia că suma plătită de România către Ioan şi Viorel Micula, proprietarii European Drinks, drept despăgubiri ca urmare a anulării unei scheme de ajutor pentru investiții încalcă normele UE privind ajutoarele de stat, potrivit economica.net.

Astfel, oamenii de afaceri suedezi trebuie să ramburseze toate sumele deja primite, care sunt echivalente cu cele acordate în cadrul schemei de ajutoare care a fost anulată. În acelaşi timp, Ioan Micula susţine că nu a primit ajutor de stat de la România, deci nu are ce da înapoi.

Recent, Comisia Europeană a decis că oamenii de afaceri suedezi Ioan şi Viorel Micula, proprietarii grupului de firme European Drinks, trebuie să ramburseze României suma încasată drept despăgubiri ca urmare a anulării unei scheme de ajutor pentru investiții. Sumele ce trebuie rambursate sunt echivalente cu cele acordate în cadrul schemei de ajutoare care a fost anulată, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Fraţii Micula au câştigat în 2013 la ICSID despăgubiri în valoare de 376 mil. lei (85 mil. euro), plus dobânzi pe care ar fi trebuit să le primerască de la statul român.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.