Managerii estimează o creștere a comerțului cu amănuntul

0

Managerii estimează pentru perioada martie – mai o tendință de creștere accentuată a activității din comerțul cu amănuntul, un trend ascendent al numărului de salariați în comerțul cu amănuntul și stabilitate a prețurilor în industrie, construcții și servicii, conform indicatorului sold conjunctural, informează Institutul Național de Statistică (INS),potrivit Agerpres.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna martie 2015, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creșterea volumului producției (sold conjunctural +20%). În ceea ce privește estimarea producției, pentru unele dintre activități se va înregistra tendință de creștere accentuată și anume: fabricarea substanțelor și a produselor chimice (sold conjunctural +48%) și fabricarea băuturilor (sold conjunctural +46%). Pentru prețurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +4%). Referitor la numărul de salariați, se estimează creștere moderată, soldul conjunctural fiind de +7% pe total industrie prelucrătoare.

Conform estimărilor din luna martie 2015, în activitatea de construcții se va înregistra pentru următoarele trei luni o creștere a volumului producției (sold conjunctural +25%) și a stocului de contracte și comenzi (sold conjunctural +19%). Managerii estimează o creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +13%). În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții, se preconizează o relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural +4%).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.