Director al Transgaz, în conflict de interese

Share:

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Radu Moldovan, fost director economic în cadrul Societății Naționale de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Mediaș.

Motivul pentru care Radu Moldovan a fost declarat în conflict de interese este acela că și-a promovat soția în cadrul departamentului pe care îl conducea, cu încălcarea prevederilor legale.

Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada exercitării funcției de director al Departamentului Economic din cadrul Transgaz, Radu Moldovan a semnat două referate privind promovarea și definitivarea din funcția de șef birou în funcția de șef serviciu a soției sale.

Soția directorului a deținut în cadrul Departamentului Economic atât funcția de Șef al Biroului Imobilizări, precum și funcția de Șef al Serviciului Evidența Imobilizărilor și Lucrări de Mentenanță.

În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Radu Moldovan a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.