Regulamentul Senatului se modifică!

Share:

Senatorii demonstrează din nou că, dacă se vrea, se poate lua o decizie în foarte scurt timp. Mai puţin de jumătate de oră, de atât au avut nevoie senatorii din Comisia de Regulament pentru a modifica articolul de la care a pornit tot scandalul în cazul votului pentru Dan Şova.

Este vorba despre acel articol din Regulamentul Senatului care vorbeşte de numărul necesar de voturi pentru aprobarea unei cereri de reţinere şi arestare, care nu era în concordanţă cu ce scrie în Constituţie şi care l-a scăpat pe Şova de arest.

Votul în cazul lui Dan Şova rămâne nu doar în atenţia Curţii Constituţionale, unde se află trei sesizări pe acest caz, ci şi în cea a senatorilor. La o săptămână după episodul care a stârnit scandal pe toate fronturile, şi a semnalat necondordanţa a patru texte legislative, aleşii au decis că Regulamentul Senatului şi Statutul deputaţilor şi senatorilor trebuie modificate pentru cazurile de reţinere şi arestare preventivă.

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Curtea Constituţională în privinţa votului Senatului în cazul Dan Şova! CSM cere soluţionarea unui posibil conflict juridic între puterea judecătorească şi cea legislativă. Sesizarea vine după două cereri asemănătoare, din partea preşedintelui Iohannis şi a PNL. În paralel, şi senatorii vor să arate că nu stau cu mâinile în sân. Prin urmare, se grăbesc să modifice regulamentul Senatului, astfel încât ceea ce s-a întâmplat în cazul votului pentru ridicarea imunităţii lui Şova să nu se mai repete.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.