Festivalul Dramaturgiei Românești

Share:
Teatrul Național din Timișoara a ales spectacolele ce vor fi prezentate în modulul destinat Dramaturgiei Românești în cadrul ediției din acest an a Festivalului European al Spectacolului (FEST-FDR), programat între 15 și 22 aprilie.

Ca si in anii precedenti, sectiunea dedicată spectacolului de teatru pe text romanesc – FDR – propune un ”maraton” teatral, in care publicul va putea viziona spectacole de execeptie. Selectia a fost realizata de teatrologul Oana Bors, care, în demersul său, propune o panoramare a dramaturgiei nationale in spectacolul contemporan de teatru.

Şi anul acesta, spectatorii se vor reintalni cu spectacole care vorbesc despre marile teme ale societatii românesti a zilei de azi, FEST – FDR fiind, totodată, şi un bun prilej de a lua pulsul modului în care se face teatrul autohton al momentului.

Autori importanti – de la Eugene Ionesco sau Teodor Mazilu la contemporanii Saviana Stanescu, Mihaela Michailov, Gianina Carbunariu, Peca Stefan, Alina Nelega, Alexei Vakulovski, spectacole de autor, in care postura actoriala se suprapune pe cea regizorala sau chiar interpretativa (cum ar fi cazul lui Mihai Maniutiu, Nona Ciobanu sau Radu Iacoban), nume rezonante ale culturii romanesti (Tompa Gabor, Victor Ioan Frunza, Alexandru Dabija, Catalin Stefanescu etc.) compun selectia modulului FDR al FEST-FDR2015.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.