Ion Diniță a demisionat din Parlament

Share:

Deputatul conservator Ion Diniță a demisionat din Parlament, a anunțat miercuri președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

„Având în vedere demisia din calitatea de deputat a domnului Diniță Ion cu 1 aprilie 2015 am luat act de această demisie în ședința publică de astăzi 1 aprilie”, a declarat Valeriu Zgonea în plenul Camerei Deputaților.

Plenul Camerei Deputaților urmează să vacanteze postul de deputat al lui Ion Diniță în ședința de vot final de miercuri. Ion Diniță a fost ales deputat în Circumscripția electorală 8 Brașov, Colegiul uninominal nr. 7.

Procurorul general Tiberiu Nițu i-a transmis ministrului Justiției pe 10 octombrie 2014 referatul Direcției Naționale Anticorupție pentru a solicita Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Ion Diniță, pus sub acuzare în dosarul de corupție al președintelui CJ Brașov, Aristotel Căncescu.

Potrivit DNA, Diniță este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Cererea ministrului Justiției privind încuviințarea arestării preventive a deputatului PC Ion Diniță a fost aprobată pe 18 noiembrie de plenul Camerei Deputaților cu 274 voturi pentru și 55 împotrivă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.