A fost găsită a doua cutie neagră a avionului prăbușit în Alpi!

A doua cutie neagră a avionului Airbus A320 al companiei low-cost Germanwings prăbușit în 24 martie, în Alpii francezi, a fost descoperită joi, a anunțat procurorul orașului Marsilia (sudul Franței), potrivit AFP, citată de Agerpres.

Această cutie neagră conține parametrii de zbor ai avionului, a cărui prăbușire s-a soldat cu 150 de morți. Prima cutie neagră a fost găsită chiar în ziua accidentului, iar analizarea înregistrărilor a dezvăluit că Andreas Lubitz, copilotul avionului, aflat singur în cabina piloţilor în momentul tragediei, ar fi provocat în mod intenționat prăbușirea aparatului de zbor.

„Procurorul Republicii ţine să înformeze că cea de-a doua cutie neagră (D.F.D.R . Digital Flight Data Recorder) a fost găsită de către anchetatori la locul accidentului”, a declarat procurorul Brice Robin, într-un comunicat de presă. Procurorul nu a făcut precizări despre circumstanţele în care cutia a fost găsită, după căutări ce au durat mai mult de o săptămână. Robin va ţine o conferinţă de presă la Palatul de Justiţie din Marsilia, joi seara, potrivit news.yahoo.com.

Prima cutie neagră a avionului a fost găsită chiar în ziua prăbuşirii aeronavei companiei Germanwings. În urma analizării datele conţinute în această cutie s-a aflat că, în cabina piloţilor, copilotul era singur cu câteva minute înainte de producerea tragediei şi a refuzat să deschidă uşa cabinei în momentul în care pilotul s-a întors de la toaletă. Copilotul o încuiase cu câteva minute înainte ca avionul să se prăbuşească, provocând moartea a 150 de persoane.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.