Studenţii de la medicină ies în stradă pentru Institutul Cantacuzino

0

Studenţii de la medicină vor să se întâlnească sâmbătă în Capitală pentru a forma un lanţ uman care să atragă atenţia asupra Institutului Cantacuzino. Tinerii spun că au depus la Primăria Capitalei o cerere pentru aprobarea mitingului şi aşteaptă acum avizul autorităților.

Pentru a doua oară în ultima lună, studenții mediciniști ies în stradă pentru a forma un lanț uman în jurul Institutului Cantacuzino. Este al doilea semnal pe care îl lansează autorităților care trebuie să se ocupe de acest Institut. Tinerii protestatari spun că acest semnal este și împotriva celor care duc prin nepăsare sau rea-voință la închiderea Institutului Cantacuzino.”Dorim funcționarea Institutului în cele mai bune condiţii, în vederea îndeplinirii celor patru scopuri principale pentru care a fost creat: diagnostic și intervenție în sănătate publică, producție, cercetare, învățământ. Îi invităm alături de noi pe toți studenții mediciniști, pe cei de la Inginerie Medicală, Biologie, Chimie (şi alții), medici, personal medical care conștientizează importanța institutului, pe angajații Institutului, care încă rezistă în ciuda condițiilor grele la care sunt supuși și pe milioanele de români care au beneficiat de produsele institutului, de la analize medicale, vaccinuri românești, până la produsele Cantastim, Polidin”, au scris studenţii pe Facebook.

Cererea pentru aprobarea mitingului a fost depusă, conform prevederilor legale, la Primăria Bucureștiului. Protestarii vor să se întâlnească pe Splaiul Independenței la ora 14.30, în data de 4 aprilie pentru a forma un lanț uman.

Organizatorii spun că mitingul va dura în jur de 45 de minute. Studenţii au creat o pagină de Facebook pentru a opri desființarea Institutului Cantacuzino. Pagina „NU desființării Institutului Cantacuzino” a strâns în doar două săptămâni peste 8.800 like-uri.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.