Vâlcov cere să fie supus unei probe cu detectorul de minciuni

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov a susținut în instanță că este de acord să fie supus unei probe cu detectorul cu minciuni, considerând că nu există nicio probă relevantă împotriva lui la dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Informația apare în motivarea deciziei din data de 26 martie, prin care Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Darius Vâlcov.

„Totodată, arată că, dacă există vreo dovadă că ar fi săvârșit infracțiunea de trafic de influență, să îi fie aplicată pedeapsa cea mai drastică, precizând faptul că acceptă inclusiv supunerea la detectorul de minciuni, chiar dacă nu există o probă relevantă în cauză”, este declarația dată de Vâlcov în instanță pe data de 26 martie, potrivit motivării citate de Agerpres.

Pe 31 martie, Darius Vâlcov a încercat să se înţeleagă cu anchetatorii şi să încheie un acord de recunoştere a vinovăţiei, dar a fost refuzat, informează România TV.

Potrivit România TV, Vâlcov ar fi decis să predea alte tablouri, 47 la număr, în speranţa că acest lucru îl va ajuta.  Numărul tablourilor lui Vâlcov a ajuns la peste 150, după declanşarea anchetei. Dacă la început, anchetatorii au descoperit trei, la percheziţii au mai fost găsite 101, iar acum Vâlcov a ,ai predat alte 47.

Conform sursei citate, şi aceste 47 tablouri vor fi expertizate. Tablourile au fost aduse de Vâlcov, inventariate și ridicate de reprezentanții unui muzeu.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA). În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât și prin intermediari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.