Alexandru Ciucu, stilistul lui Carmen Iohannis

0

Carmen Iohannis a purtat la întâlnirea oficială a preşedintelui Klaus Iohannis cu omologul său turc Recep Tayip Erdogan o ţinută foarte apreciată pe reţelele de socializare. Misterul outfit-ului primei doamne a fost spulberat vineri, când cunoscutul designer Alexandru Ciucu a anunţat că de acum înainte se va ocupa de ţinutele soţiei preşedintelui pentru evenimentele oficiale.

„A fost o mare onoare pentru mine sa pot crea costumul pe care Prima Doamna a Romaniei l-a purtat la intalnirea oficiala pe care familia prezidentiala a avut o cu presedintele Turciei. De azi inainte ma voi ocupa personal de toate tinutele oficiale de care doamna Iohannis va avea nevoie in calitate de Prima Doamna. Ma bucura aceasta colaborare, cu atat mai mult cu cat in lumea politica domnia sa are, din ce in ce mai mult, imaginea unei Jackie Kennedy a zilelor noastre”, a scris Alexandru Ciucu pe pagina sa oficială de Facebook, relatează romaniatv.net.

Alexandru Ciucu este unul dintre cei mai apreciaţi designeri din lumea modei autohtone, cunoscut în special pentru relaţia sa cu Casa Regală a României. Atelierul său a luat fiinţă „ca urmare a unei bogate traditii si experiente in domeniul costumului barbatesc, dar si din dorinta de a aduce pe piata din Romania o contributie in educatia stilului vestimentar masculin”, scrie pe site-ul oficial al lui Alexandru Ciucu, unde se arată că arta croitoriei a fost deprinsă de acesta de la tatăl său, care a „moştenit” meseria de la mama sa.

Pentru a-şi aprofunda specializarea, Alexandru Ciucu a urmat in anul 2001 cursurile institutului de moda „Carlo Secoli”, iar in 2007 pe cele ale institutului „Marangoni”, ambele din Milano.

„Una dintre expresiile cele mai rafinate ale stilului vestimentar masculin o regasesc in designul renumitelor costume la comanda, carora le dedic la atelier toata grija pentru detaliu, pornind de la tesaturi si pana la accesoriile finale. Sunt mandru ca am reusit sa fac din acest atelier un reper in eleganta masculina, din 2009 primind recunoasterea Casei Regale a Romaniei prin titlul de furnizor oficial care mi-a fost acordat. In acelasi an am inceput sa prezint colectiile mele anuale la Bucuresti, iar din 2012 pentru prima data si in afara tarii, la Hotel de Paris in Monte-Carlo”, scrie în prezentarea de pe site-ul oficial.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.