Bătaie de joc. 65.000 de lei pentru nouă luni de închisoare!

Un român care a făcut degeaba nouă luni de închisoare, pentru o crimă pe care de fapt nu a comis-o, este umilit de stat. Tânărul din Gorj care susţine că a fost torturat de alţi deţinuţi în închisoare, înainte ca procurorii să-şi dea seama că au greşit şi să-l elibereze, va primi despăgubiri de 65.000 de lei, potrivit România TV

Mihai Constantin Igeanu, tânărul din Roșia de Amaradia care a fost acuzat de procurorii gorjeni că l-a ucis în luna iunie 2010 pe vecinul său, Nicolae Ciuteanu, a dat statul român în judecată și va primi 65.000 lei daune, scrie gorj-domino.ro.

În anul 2011, Tribunalul Gorj a decis condamnarea lui Mihai Igeanu la 20 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Sentinţa dură a magistraţilor gorjeni a fost însă contrazisă de decizia Curţii de Apel din Craiova, care l-a achitat pe suspectul de omor şi a stabilit că nu acesta este autorul crimei de la Roșia de Amaradia. Mai mult decât atât, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis acelaşi lucru tot în 2011. Tânărul, care a stat în arest preventiv 9 luni de zile, a dat statul român în judecată și a cerut despăgubiri de 7.000 de euro și daune morale de un milion de lei. Magistrații de la Curtea de Apel Craiova au decis ca Mihai Igeanu să primească 5.000 lei daune materiale și 60.000 lei daune morale.

„Tip soluție: Judecare după casare/desfiinţare/Solutia pe scurt: Decizia 1732. Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtul Statul Român la plata către reclamant a sumei de 5.000 lei daune materiale, reprezentând cheltuieli de judecată în procesul penal, sumă reactualizată cu rata inflaţiei de la data achitării onorariilor până la data plăţii efective Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 60.000 lei daune morale plus dobânda legală la această sumă de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri până la data plăţii efective. Obligă pârâtul la 2.000 lei cheltuieli de judecată la prima instanţă către reclamant. Cu recurs în termen de 30 zile de la comunicare”, scrie pe site-ul Curții de Apel Craiova.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.