Conferință despre sănătatea inimii

0

Persoanele cu probleme cardiovasculare, dar și cele interesate să afle informații despre sănătatea inimii sunt așteptate vineri, 3 aprilie 2015, între orele 15:00-18:00 la Conferința Asociației Pacienților cu Aritmii.

Evenimentul va avea loc în sala de ședințe a Instituției Prefectului Bihor (Parcul Traian Nr. 5, Oradea) și este deschis publicului general, intrarea fiind gratuită. Evenimentul este organizat de Asociația Pacienților cu Aritmii (APA) (http://www.aritmiecardiaca.ro) și de compania de comunicare medicală Houston NPA (http://www.houston.ro).

Fie că aveți palpitații, ați fost diagnosticați cu tulburări de ritm cardiac, unul dintre membrii familiei dumneavoastră a suferit un accident vascular cerebral sau vă încadrați într-una din categoriile factorilor de risc cardiovascular (de ex: hipertensiune, sedentarism, fumat, valori ridicate ale colesterolului, diabet etc) sau sunteți persoane interesate de sănătatea inimii, această conferință vă oferă ocazia să aflați informații medicale de calitate, direct de la specialiștii invitați. Vor susține prezentări interactive cadre medicale cu specialitățile cardiologie, neurologie, medicină de familie, dar și farmaciști, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și ai autorităților județene.

‘Din totalul accidentelor cerebrale vasculare, 22% se datorează fibrilației atriale, iar mortalitatea în aceste cazuri este de 10%, față de 4% în accidentele vasculare ischemice de altă cauză. Datele din registrele de fibrilație atrială publicate până în prezent sunt îngrijorătoare, impactul fibrilației atriale asupra morbidității și mortalității având în următorii ani o creștere epidemică’, a atras atenția dr. Anca Dan, președinte Asociația Pacienților cu Aritmii, unul dintre lectorii Conferinței de la Oradea. ‘Fibrilația atrială este cea mai frecventă tulburare de ritm cardiac, a doua cauză a AVC ischemic acut, după hipertensiunea arterială, ceea ce înseamnă că trebuie să îi acordăm o atenție maximă și de aceea organizăm astfel de evenimente’ a mai adăugat dr. Anca Dan.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.