George Scutaru, urmărit penal și pus sub control judiciar

Share:

George Scutaru, fost consilier prezidenţial al lui Klaus Iohannis, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA şi sub control judiciar. Scutaru este acuzat de complicitate la luare de mită și spălare de bani. Potrivit procurorilor, Scutaru ar fi primit 170.000 euro.

George Scutaru a fost audiat, vineri, timp de trei ore la DNA, el refuzând să facă declaraţii presei.

Într-un comunicat de presă, DNA anunţă că procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu începere de la data de 3 aprilie 2015, față de SCUTARU GEORGE-ADRIAN, la data faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la luare de mită și spălarea banilor.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2008, „o persoană cu funcție de conducere în administrația locală – denunțător în prezenta cauză – a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.””Din banii primiți, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian suma de 170.000 euro, proveniența și modul în care s-au obținut banii fiind cunoscute exact de Scutaru George-Adrian.

Suma de 170.000 euro, primită în numerar de Scutaru George-Adrian de la denunțător, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate, fiind folosită în campania electorală din anul 2008”, precizează DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, George Scutaru trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție ori de câte ori este chemat.

b) să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție cu privire la schimbarea locuinței.

c) să se prezinte la D.G.P.M.B. – Poliția Sectorului 1 – Secția 5 Poliție – organ de poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat;

d) să nu depășească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului;

e) să nu ia legătura, sub nicio formă, cu anumite persoane distinct nominalizate.

Conform DNA, în cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 6 martie, decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională a lui George Scutaru.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.