Netanyahu vrea ca Iranul să recunoască statul Israel

0

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut vineri ca orice acord final referitor la programul nuclear iranian să conțină recunoașterea ‘fără ambiguitate’, de către Teheran, a dreptului la existență al Israelului, informează AFP.

‘Israelul cere ca orice acord final cu Iranul să includă o recunoaștere iraniană clară și fără ambiguitate a dreptului la existență al Israelului’, a spus șeful guvernului israelian, citat într-un comunicat al serviciului său de presă.

Netanyahu a subliniat, de asemenea, necesitatea de a crește presiunile asupra Iranului, pentru a obține un compromis mai bun decât acordul de etapă asupra căruia au convenit joi Teheranul și marile puteri, informează Agerpres.’Unii spun că singura alternativă a acestui acord este războiul’, a spus Benjamin Netanyahu, adăugând că această abordare ‘nu este corectă’. ‘Există o a treia posibilitate: să rămânem fermi, să creștem presiunea asupra Iranului, până când se va ajunge la un bun acord’, a precizat premierul israelian.

Iranul și statele din Grupul ‘5+1’ (SUA, Rusia, Marea Britanie, Franța, China și Germania) au convenit joi asupra punctelor cheie ale unui acord privind programul nuclear controversat iranian. Punctele comune la care s-a ajuns după opt zi de negocieri maraton la Lausanne deschid calea pentru elaborarea unui acord mai detaliat până la sfârșitul lunii iunie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.