Șapte străini, afiliaţi Al-Qaeda şi Statul Islamic, indezirabili în România

0

SRI anunţă că, săptămâna aceasta, şapte cetăţeni străini, dintre care şase afiliaţi ideologiilor radicale promovate de Statul Islamic şi Al-Qaeda, au fost declaraţi indezirabili, după ce au desfăşurat activităţi cu impact asupra intereselor naţionale.

„În contextul măsurilor specifice întreprinse de către Serviciul Român de Informaţii, prin sentinţa nr. 933 din 02.04.2015, Curtea de Apel Bucureşti a dispus declararea ca persoană indezirabilă în România a unui cetăţean tunisian, pentru o perioadă de 10 ani. Urmare a monitorizării şi a complexului de măsuri derulate de către SRI începând din anul 2013, s-a stabilit că cetăţeanul tunisian, aflat în România în calitate de student, desfăşura activităţi care, potrivit legii, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale”, a anunţat, vineri, SRI.

Potrivit comunicatului, cetăţeanul tunisian a parcurs „un proces accelerat de radicalizare, ca urmare a influenţei unor conaţionali cu opţiuni ideologice extremiste şi prin accesarea sistematică în mediul online a unor materiale de propagandă în favoarea unor entităţi teroriste sau lideri ai acestora”.

Acesta a dezvoltat o atitudine de „susţinere deschisă” faţă de o grupare teroristă, afişându-se în public cu însemnele organizaţiei, manifestând inclusiv dorinţa de a deveni martir pentru cauza organizaţiei menţionate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.