CTP critică modul în care Iohannis și-a numit consilierii

0

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că situaţia în care se află fostul consilier prezidenţial George Scutaru, pus sub urmărire penală, ridică un semn de întrebare asupra modului în care îşi alege sfătuitorii preşedintele Klaus Iohannis. CTP consideră că persoanele alese pentru funcţia de consilier prezidenţial nu ar trebui să provină din mediul politic.

Fostul consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională, George Scutaru, este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani și a fost pus sub control judiciar. „De aici, se ridică următoarea chestiune: cum își alege oamenii domnul Iohannis, pentru că au fost voci care s-au ridicat, când Scutaru a fost numit, pe ce criterii a fost ales. Și în general de ce dl. Iohannis și-a luat consilieri persoane unse cu toate alifiile politicului din România, trecute prin tot felul de ciururi și dârmoane, ca să le pună consilieri acolo, persoane mai mult sau mai puțin dubioase, atinse de tot felul de vopseluri de-a lungul timpului”, a comentat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„E vorba de consilieri. Acela e un corp executiv. Sunt niște oameni care, prin fișa postului, ar trebui să fie fără apartenență politică și foarte buni pe anumit un domeniu, competenți pe apărare, pe educație, pe sănătate… E un mic guvern acolo. De ce a ales să-și aducă astfel de politicieni tociți? Nu găsea în țara asta niște oameni fără trecut prin tot felul de partide? Nu putea să găsească nişte tineri de la o universitate, nişte oameni care au realizat ceva în domeniul lor de competenţă?”, s-a întrebat Cristian Tudor Popescu.

„N-am văzut această opțiune la dl. Iohannis. Dimpotrivă, iată, a venit cu persoane care până să ajungă la Cotroceni, trebuie să facem inventarul prin câte partide au trecut și câte clanțe au frecat”, a conchis CTP.

La începutul lui martie, George Scutaru a demisionat din funcţia de consilier prezidenţial, în care fusese numit de doar două luni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.