Parlamentarii arestați primesc în continuare bani de la stat!

Share:

Deputaţii şi senatorii aflaţi în arest preventiv încasează în continuare bani de la Parlament. Ei primesc câte 10.000 de lei pe lună, banii fiind destinaţi cabinetelor parlamentare din teritoriu. Elena Udrea, Darius Vâlcov şi Theodor Nicolescu se află în această situaţie.

Şi mai controversat este cazul deputatului UDMR Marko Attila, plecat din ţară de cel puţin trei luni şi care încasează atât banii pentru biroul parlamentar, cât şi indemnizaţia lunară, scrie digi24.ro

În ianuarie şi februarie, Camera Deputaţilor a virat în contul deputatului UDMR Mako Attila indemnizaţii de aproape 8.000 de lei. Alţi 20.000 de lei au fost destinaţi biroului din teritoriu al deputatului urmărit penal în două dosare de corupţie şi plecat în Ungaria încă de la sfârşitul anului trecut. Potrivit unor surse, Marko Attila ar fi primit şi bani pentru transport, deşi este în Budapesta.

Aleşii care se află în arest, cum ar fi liberalul Theodor Nicolescu, nu mai primesc indemnizaţie, dar suma pentru cabinetul parlamentar continuă să le fie livrată lunar. Întrebată dacă oamenii vin cu solicitări, Adriana Dima, angajata cabinetului de parlamentar al lui Theodor Nicolescu, spune că nu: „Deja este cunoscut cazul. Deocamdată, nu. Nu vin, de când s-a întâmplat problema aceasta”.

În cazul senatorului PSD Darius Vâlcov, mandatul de arestare preventivă pare să fi închis şi cabinetul parlamentar din Slatina. Într-o zi normală de lucru, potrivit programului afişat, cabinetul ar fi trebuit să fie deschis, însă angajaţii nu au venit la serviciu.

Cabinetul Elenei Udrea din Roman este în schimb deschis, iar angajatele îşi ţin de urât reciproc şi ascultă muzică. Parlamentarii îşi pierd mandatul şi, odată cu el, şi veniturile plătite din bani publici, doar dacă sunt condamnaţi definitiv.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.