Papa Francisc a oficiat slujba de Înviere la Vatican

0

Papa Francisc a oficiat sâmbătă noapte slujba de Înviere în Bazilica Sfântul Petru din Vatican, alături de mii de pelerini, marcând intrarea în sărbătoarea Sfintelor Paști la romano-catolici, relatează agenția DPA.

Suveranul pontif a reamintit învierea lui Iisus în timpul celebrării, care a început în fața bazilicii prin aprinderea Lumânării Pascale. La finalul ceremoniei, lumânarea aprinsă a fost dusă într-o procesiune în biserica scufundată în întuneric, care s-a iluminat, semnificând învierea lui Iisus.

Papa Francisc urma de asemenea să efectueze un botez tradițional în cursul nopții dinaintea duminicii Paștelui. În acest an, șase femei și patru bărbați din Italia, Albania, Cambodgia, Kenya și Portugalia urmează a fi botezați, potrivit Radio Vatican.

Duminică, Papa Francisc oficiază a treia slujbă de Paște în Piața Sfântul Petru de la alegerea sa în 2013. Slujba Învierii pascale, care celebrează învierea lui Iisus, este punctul culminant al anului creștin pentru cei 1,2 miliarde de catolici.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.