PNL devansează clar PSD în sondajele de opinie

0

PNL conduce în clasamentul intenţiilor de vot cu 44%, fiind urmat de PSD cu 34%, arată ultimul sondaj de opinie realizat de Agenția de Rating Politic, în perioada 30 martie – 3 aprilie. Doar trei partide ar intra în Parlament la următoarele alegeri legislative, celelalte formaţiuni nereuşind să treacă pragul electoral.

Potrivit cercetării, la 4 luni de la alegerile prezidențiale, clasamentul partidelor politice, în intenția de vot a românilor pentru alegerile parlamentare, este condus de PNL cu 44%, urmat de PSD cu 34%, relatează Romaniatv.net.

Pe poziţia a treia se află UDMR cu 5% din voturi, acestea fiind singurele formaţiuni care ar intra în Parlament. Restul partidelor sunt sub pragul electoral de 5%: PLR – 3%, PMP – 2,5%, PRM – 2,5%. PNL confirmă scenariul deja tradițional în politica românească în care, mai ales în prima perioadă de după alegeri, partidul „liderului de piață” (astăzi Klaus Iohannis) conduce în preferințele electorale.

Interesul pentru alegerile parlamentare este slab și neschimbat, rămânând sub nivelul de 40%. Comparând cu interesul pentru alegerile prezidențiale (peste 60%), partidele politice nu reușesc în continuare să convingă o majoritate a românilor.

Sondajul a fost realizat de Agenția de Rating Politic în perioada 30 martie – 3 aprilie 2015, pe un eşantion reprezentativ pentru populaţia României de 1100 de persoane, cu interviuri telefonice şi are o eroare de 3%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.