Președintele ANSVSA, despre boala limbii albastre

0

România poate controla și elimina boala limbii albastre numai prin vaccinarea tuturor animalelor rumegătoare pe o perioadă de trei ani, a declarat noul președinte al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Dumitru Băiculescu, într-un interviu acordat Agerpres.

Acesta afirmă că în prezent se lucrează la o strategie privind controlul și eradicarea acestei boli, în care vor fi identificate și prevăzute toate resursele financiare necesare.

„Au fost deja făcute demersurile către Uniunea Europeană, care ne-a alocat aproximativ 10,2 milioane de euro, însă pentru cofinanțarea programului de vaccinare împotriva virusului bolii ‘Bluetongue’ trebuie să finalizăm analiza ca să vedem cât ne mai trebuie pentru a putea realiza vaccinarea”, menționează Dumitru Băiculescu.

Președintele ANSVSA vorbește în interviu despre deblocarea unor piețe de export pentru produsele alimentare românești, despre apariția gripei aviare pe teritoriul României, dar și despre măsurile luate de specialiștii Autorității pentru protejarea sănătății și siguranței populației în această perioadă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.