Raluca Turcan: E dificil să schimbăm acum majoritatea!

0

Vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, la RFI, că „trebuie cântărit foarte bine cât de mult poate să meargă compromisul pentru obţinerea unui nou Guvern”. Turcan a arătat că alegătorii trebuie să înţeleagă faptul că „oamenii politici din Parlament care să dea o altă majoritate nu se scot acum din joben, nu se inventează unii curaţi-curăţei”.

Raluca Turcan crede că „este important să nu-i minţim pe oameni şi să înţeleagă că o nouă majoritate poate fi obţinută în momentul de faţă pe câteva căi: venind unii oameni care au plecat din PNL şi acum doresc să se reîntoarcă sau prin nişte alianţe în Parlamentul României, dar care sunt făcute cu partide pe care cetăţenii deja le cunosc foarte bine şi mă refer la UNPR, PC, UDMR şi alte partide care gravitează în jurul PSD-ului şi care ar putea fi preluate într-o altă majoritate. Deci este dificil în momentul de faţă să schimbi majoritatea, pentru a avea un nou Guvern”, relatează Romaniatv.net.

O nouă majoritate parlamentară trebuie formată din „oameni de calitate”, consideră vicepreşedintele PNL. „Dorim să avem un Guvern, dorim să avem pârghiile pentru a susţine în Executiv programul politic al lui Klaus Iohannis, însă lucrul acesta trebuie să se facă cu oameni de calitate şi hotărâţi să facă lucrul acesta. PNL-ul are o parte. Trebuie să-i găsim pe ceilalţi”, explică Raluca Turcan.

Cu cine va face PNL o nouă majoritate parlamentară? „Mie mi se pare absolut corect ca cei care ne ascultă şi ne urmăresc să înţeleagă situaţia, nu trebuie minţiţi, nu trebuie amăgiţi. Oamenii politici din Parlament care să dea o altă majoritate nu se scot acum din joben, nu se inventează şi vin unii nou-nouţi, curaţi-curăţei, care să formeze o majoritate parlamentară. Sunt cei trimişi în Parlament de vechea lege şi de către partidele politice care acum sunt în majoritatea parlamentară a PSD sau care au migrat de la PDL sau PNL. Aceştia sunt oamenii politici din Parlament. De aceea, trebuie foarte bine cântărit cât de mult poate să meargă acest compromis pentru obţinerea unui nou Guvern. Dacă o nouă majoritate s-ar face pentru proiecte legislative concrete, pentru un program de guvernare stabilit până în ultimele puncte, eu cred că oamenii ar înţelege şi s-ar confirma şi electoral această încredere pe care PNL-ul o are acum”, afirmă Turcan.

Raluca Turcan nu exclude varianta ca PNL să ajungă la guvernare de-abia după alegerile de anul viitor

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.