TVR ar putea scăpa „printre degete” și Euro 2016

0

Seful TVR a spus. la hotnews.ro, ca Televiziunea este inca in carti pentru a difuza mecuri din Euro 2016, dar platile pentru oferta facuta trebuie garantate, lucru care nu s-a intamplat inca.

Datoriile totale ale TVR s-au ridicat, la finalul anului 2014, la 700 de milioane de lei, din care 440 de milioane la bugetul de stat, a spus luni, intr-o conferinta de presa, presedintele-director general al Televiziunii publice, Stelian Tanase.

Despre cursa pentru Euro 2016, pentru care TVR a cerut recent guvernului sprijin financiar, Stelian Tănase a spus că e o licitatie in derulare şi că nu s-a stabilit o suma finala (pe care ar urma sa o platim – n.red.). „S-a format un pool din 30 de tari, televiziuni din toata Europa, care ofera preturi. Noi am facut o oferta initiala, dar indiferent de cuantumul ei nu am reusit sa garantam ca in urmatoarele saptamani sau luni vom putea plati suma. Nu exista nicio garantie ca EBU nu va plati din nou pentru noi suma catre UEFA, noi urmand sa fim incapabili sa o returnam. Datoriile TVR catre EBU se ridica la 15,3 milioane euro, din care 82% reprezinta licentele pentru transmisii sportive si cheltuielile tehnice aferente. Din 51 de meciuri s-au adjudecat deja 28, dar nu in regim de exclusivitate. 23 de meciuri pot fi difuzate (de catre TVR). Intre cele 23 se numara meciul zilei, ce poate fi difuzat simultan in direct de mai multe posturi. Sansele sunt mici, dar depinde de negocieri. Nu avem siguranta ca s-au achizitionat drepturile pentru televiziune terestra. E o varianta ca Telekom (proprietarul Dolce, care a anuntat recent ca va difuza Euro 2016) sa fi achizitionat toate drepturile, cu obligatia contractuala ca TVR sa subcontracteze cele 23 de meciuri”, a mai declarat Stelian Tănase la hotnews.ro.

Săptămâna trecută, TVR a pierdut dreptul de difuzare a Euro 2016 pe motiv că scrisoarea de garanţie bancară, în valoare de 4,5 milioane de euro, nu a fost transmisă către UEFA. Mai mult, se vehiculează şi că TVR este în pericol să rămână şi fără dreptul de a transmite Eurovisionul din cauza datoriilor anterioare la EBU (European Broadcasting Union). Ca răspuns la aceste zvonuri, producătorul general al TVR, Cristian Zgabercea, a declarat pentru „ring”: „Legat de Eurovision, pot să vă spun că, deocamdată, nu sunt probleme. S-au rezervat biletele de avion, de intrare, s-a plătit taxa de participare (n.r. – 100.000 de euro). Până în luna mai, când va avea loc concursul, se pot întâmpla multe. S-au făcut plăţi către EBU. Plătim lunar o rată, dar datoria este foarte mare”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.