România vinde carne de porc în China

Share:

Smithfield România, companie controlată de producătorul chinez Shuangui (WH Group), a ajuns să vândă aproximativ 20% din producţia locală pe piaţa UE, la doi ani de când a intrat în Sistemului Canalizat (SC) de producere a cărnii de porc, care îi asigură accesul  pe piaţa comunitară. Compania se pregăteşte, totodată, de primele livrări către China, care tocmai şi-a dat acordul să importe carne de porc congelată din ţara noastră. 

„Odată cu accesarea pieţelor europene de carne de porc în anul 2012, am demarat primele livrări intracomunitare de carcasă de porc, piese tranşate şi subproduse către ţările membre UE, conform cererii înregistrate de către compania noastră pentru produse din carne de porc. În acest moment piaţa internă rămâne principala noastră piaţă de desfacere, un procent de aproximtiv 20% fiind reprezentant de vânzările pe canalul de export”, a declarat pentru Economica.net Cristina Bodea, director de sustenabilitate Smithfield România.

Potrivit acesteia. Smithfield vinde către companii din 17 state. Cele mai importante pieţe externe pentru ei, în funcţie de volumele de carne de porc direcţionate către pietele externe, sunt Ungaria (31% din total exporturi), Grecia (21%), Bulgaria (18%), Spania (8%) şi Irlanda (5%).

În momentul de faţă, cîteva zeci de ferme de porci pot vinde în spaţiul comunitar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.