Erdogan, noi atacuri virulente la adresa presei din Turcia

0

Președintele islamo-conservator turc Recep Tayyip Erdogan a lansat miercuri o nouă rundă de atacuri virulente împotriva presei, acuzând publicațiile și posturile de televiziune că au fost ‘complici’ ai ucigașilor unui magistrat turc prin publicarea unor fotografii din timpul luării de ostatici, relatează AFP.

‘Instituțiile (media) care și-au deschis paginile și ecranele propagandei teroriste au fost complice la uciderea procurorului nostru’, a insistat Erdogan în fața unor aleși locali în noul său palat controversat.

Justiția turcă desfășoară în prezent o anchetă împotriva a patru ziare pentru ‘propagandă teroristă’ după publicarea unei fotografii cu respectivul magistrat în timpul luării de ostatici de la Istanbul de săptămâna trecută, care s-a soldat cu moartea procurorului și a celor doi răpitori, militanți ai unui mic grup de extremă stânga, informează Agerpres.

Autoritățile au acuzat ziarele că au reprodus imaginea cu procurorul, cu mâinile legate și gura acoperită, cu un pistol îndreptat la tâmplă de către unul dintre cei doi agresori.

‘Condamn cu fermitate mass-media care au fost alături de teroriști’, a afirmat Erdogan, subliniind că un astfel de incident nu s-ar fi putut produse într-o țară occidentală.

‘În țările occidentale considerate drept leagăn al democrației, drepturilor și libertăților, o astfel de situație nu se va întâmpla niciodată. În aceste țări, instituțiile de presă devenite instrumente de propagandă ale terorismului și teroriștilor ar primi un ordin oficial de interdicție’, a mai spus președintele Erdogan, care a creat în Turcia propria sa presă și care atacă cu regularitate presa independentă, mai notează AFP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.