Kovesi răspunde acuzațiilor lui Băsescu

0

Procurorul şef al DNA Laura Kovesi a declarat că „nu o interesează ce spune Traian Băsescu” după ce aceasta a fost întrebată ce părere are despre faptul că fostul președinte s-a arătat atât de deranjat de acest val de denunțuri.

Întrebată cum îşi explică că Băsescu se declară atât de deranjat de acest val de denunțuri, Kovesi a precizat: „Nu mă interesează ce zice domnul președinte Băsescu. Dar pot să vă spun că această problemă a denunțătorului nu este inventată în România și nu este în legislație din ianuarie 2015, nici din 2014, nici din 2013. Această clauză de nepedepsire există din 1968, în Codul Penal”, a răspuns şefa DNA într-un interviu postat pe blogul jurnalistului Dan Cristian Turtutică.

Replica şefei DNA vine după ce Traian Băsescu a făcut, luni seară, o declaraţie prin care se dezice de Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, Florian Coldea, adjunctul şefului SRI, şi Livia Stanciu, şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, oameni pe care el însuşi i-a promovat.

Traian Băsescu s-a declarat îngrijorat de rolul denunţurilor din dosarele DNA.”Din silă nu îi sun. Ei sunt artizanii acestui mod răvăşit de a face justiţie și fără respect pentru cel care nu e condamnat. Ce să fac, vor să mai rămână cinci mandate în funcție. Am primit lecţia Niţu. Îl sunasem pentru că aveam o problemă de clarificat cu el. Nu avea nici o legatura cu dosarul fiicei mele”, a declarat Băsescu luni la B1 TV.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.