Modificarea Codului Fiscal și reducerea TVA îngrijorează CE

Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, comisar european pentru moneda euro și dialog social, a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, că a prezentat premierului Victor Ponta o serie de îngrijorări legate de intenția Guvernului de a modifica Codul Fiscal și de a reduce substanțial Taxa pe Valoare Adăugată /TVA/.

Declarația a fost făcută cu ocazia lansării, de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice /MMFPSPV, a campaniei de informare privind Planul de Implementare a Garanției pentru Tineret, informează Agerpres.

‘I-am prezentat premierului Victor Ponta o serie de îngrijorări legate de intenția Guvernului de a modifică Codul Fiscal și de a reduce substanțial Taxa pe Valoare Adăugată. În opinia comisiei, această măsură va avea un efect fiscal substanțial negativ. De asemenea, măsura nu e în concordanță cu recomandarea generală a comisiei în ceea ce privește politica de taxe. Noi recomandăm să se meargă pe ușurarea poverii fiscale asupra muncii și, în special, a muncii slab plătite, și nu asupra unor taxe cu impact direct în creșterea economică și în consum’, a afirmat Dombrovskis.

Acesta a menționat, totodată, că Programul ‘Garanția pentru tineret’ al Uniunii Europene face parte din semestrul european, în cadrul căruia se dorește aprofundarea dialogului cu partenerii sociali din uniune.

‘România trebuie să construiască reforme structurate, pe care le-a început deja, pentru a accesa în continuare fondurile europene, pentru a se asigura o bună organizare a sistemului social și a sistemului de combatere a sărăciei. Trendul ascendent pe care îl are România acum trebuie păstrat și în perioada următoare. În ceea ce privește rata șomajului în rândul tinerilor, acest lucru este o problemă stringentă în toată Uniunea Europeană. Este important să crească nivelul de conștientizare a publicului țintă cu privire la aceste garanții, pentru ca tinerii să cunoască faptul că pot folosi sprijinul acordat pentru a se instrui și a-și găsi un loc de muncă’, a spus vicepreședintele Comisiei Europene.

Programul ‘Garanția pentru tineret’ beneficiază de sprijin de la Comisia Europeană, Directoratul General Ocupare, Afaceri Sociale și Incluziune.

Campania de informare, realizată și finanțată de Comisia Europeană, se derulează pe o perioadă de 6 luni, outdoor și online.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.