Continuă războiul declarațiilor între Rusia și NATO

România este un aliat de nădejde al NATO, iar NATO își apără toți aliații împotriva oricăror amenințări, a transmis miercuri Alianța Nord-Atlantică, reacționând la ‘afirmațiile provocatoare’ ale purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukașevici, la adresa României.

„Oficiali ruși continuă să facă afirmații provocatoare, care sunt fără fundament, inadecvate și nu contribuie la stabilitatea și predictibilitatea în Europa”, a transmis NATO prin vocea adjunctului purtătorului de cuvânt, Carmen Romero.”Rusia a încălcat dreptul internațional și nu și-a respectat angajamentele prevăzute în actul fondator NATO-Rusia prin acțiunile sale agresive din Ucraina. NATO este o alianță defensivă și continuă să acționeze respectându-și pe deplin angajamentele prevăzute în actul fondator”, a mai precizat Carmen Romero, într-o declarație remisă Agerpres.
„Ca răspuns la acțiunile agresive ale Rusiei în Ucraina, ne-am sporit prezența militară în partea de est a Alianței noastre. Această prezență are un caracter rotativ și este departe de orice definiție rezonabilă a forțelor substanțiale de luptă. Toate măsurile noastre sunt defensive, proporționale și în linie cu angajamentele noastre internaționale”, a declarat Carmen Romero, care a adăugat că „România este un aliat de nădejde al NATO, iar NATO își va apăra toți aliații împotriva oricăror amenințări”.

Planurile NATO de a desfășura forțe militare în România, foarte aproape de frontiera cu Rusia, sunt ‘inadecvate’ și ‘conflictuale’, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukașevici, potrivit agenției oficiale ruse Sputnik.

„De fapt, asistăm la o transformare treptată a acestei țări (n.r. — România) într-un alt punct de sprijin pentru SUA și NATO în apropiere de frontiera cu Rusia. Am comentat în mod repetat astfel de pași ai statelor membre NATO, observând maniera conflictuală și evidențiind inadecvarea și caracterul redundant, atât din punct de vedere militar, cât și financiar”, a spus Lukașevici, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE rus, Guvernul român sacrifică securitatea regiunii prin faptul că acceptă desfășurarea de forțe militare ale blocului nord-atlantic.

„Cineva ar putea trage concluzia că actualele autorități române, pentru a-și spori ‘profilul’ în ochii strategilor străini, sunt dispuse să sacrifice stabilitatea în regiunea Mării Negre din motive tactice”, a mai afirmat Lukașevici, potrivit Sputnik.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.