Filmul „QED”, nouă nominalizări la Premiile UCIN

Share:

Filmul „Quod erat demonstrandum”, în regia lui Andrei Gruzsniczki, a primit nouă nominalizări la Gala Premiilor UCIN, printre care la categoria Marele Premiu și Trofeul Uniunii Cineaștilor din România și la Cea mai bună regie.

Potrivit unui comunicat UCIN remis joi Agerpres, pe locul următor, ca număr de nominalizări, se află filmul lui Nae Caranfil, „Closer to the Moon”, care a primit opt nominalizări, printre cele mai importante aflându-se cea pentru Trofeul UCIN, pentru regie, pentru scenariu sau pentru imagine, informează Agerpres. La categoria Marele Premiu și Trofeul Uniunii Cineaștilor din România nominalizări au primit „Quod erat demonstrandum” și „Closer to the Moon”.

Nominalizări la categoria Premiu pentru regie au primit Andrei Gruzsniczki pentru „Quod erat demonstrandum”, Nae Caranfil pentru „Closer to the Moon” și Nicolae Mărgineanu pentru „Poarta Albă”.

Pentru cea mai bună interpretare feminină nominalizări au primit Clara Vodă — personajul Dana din „Noaptea vine în India”, Victoria Cociaș — personajul Helga din „O poveste de dragoste, Lindenfeld” și Olimpia Melinte — personajul Anda din „Planșa”, iar pentru cea mai bună interpretare masculină au fost nominalizați Florin Piersic jr — personajul Alecu Voican și Sorin Leoveanu — personajul Sorin Pârvu, ambii din „Quod erat demonstrandum”, și Silvian Vâlcu — personajul Alex din „Planșa”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.