Aida, la Opera Națională București

0
Opera Națională București își invită în această seară, de 10 aprilie 2015, publicul să urmărească o nouă reprezentație a spectacolului ‘Aida’ de Giuseppe Verdi.
În viziunea regizorală a lui Plamen Kartalov îi vom vedea pe scenă pe Carmen Gurban – Aida, Mihnea Lamatic – Regele, Liliana Matei Ciucă – Amneris și Konstantin Andreev – Radames. La pupitrul dirijoral se va afla Friedrich Pfeiffer, iar maestru de cor este Stelian Olariu. Spectacolul va începe la ora 19.
Printre lucrările de operă ale lui Verdi care au trecut testul timpului se află şi „Aida”, a cărei temă exotică aduce în atenţie incredibila poveste de dragoste dintre Aida, prinţesă de origine etiopiană, şi Radamès, general al armatei egiptene. Compusă cu prilejul inaugurării primului teatru muzical de la Cairo şi al sărbătorilor legate de încheierea lucrărilor la Canalul Suez, „Aida” are la bază libretul lui Antonio Ghislanzoni, bazat la rândul lui pe un scenariu pe care unii critici muzicali îl atribuie egiptologului francez Auguste Mariette, iar alţii lui Temistocle Solera. Prezentată pentru prima dată în 1871 la Teatrul de Operă din Cairo, „Aida” – a cărei scenografie a fost creată de Auguste Mariette – a cucerit pe loc publicul. Verdi avea să considere drept adevărata premieră reprezentaţia de la Scala (Milano), din 1872.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.