Chiliman, la deschiderea celei mai performante clinici pentru arși

Primarul Andrei Chiliman a participat joi la inaugurarea celei mai performante clinici pentru arși — aflată în cadrul Spitalului Floreasca — care va prelua pacienții cu arsuri grave din toată țara. Primăria Sectorului 1 a finanțat integral lucrările de infrastructură de la Spitalul Floreasca, de consolidare antiseismică și de ridicare de etaje sau de constructii noi, inclusiv a acestei clinici. În acest fel, Primăria Sectorului 1 a contribuit la extinderea spitalului, precum si la îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a actului medical, astfel încât medicii să-i trateze cât mai eficient pe pacienți.

‘Noi (Primăria Sectorului 1-n. N) am investit în realizarea acestei clinici, de ajutorul căreia vor beneficia nu numai cetățenii din Sectorul 1 sau din București, ci din toată țara’, a precizat primarul Chiliman, care a adăugat că, pentru Sectorul 1, Spitalul Floreasca este important întrucât este primul între spitalele de urgență din România. Inaugurarea secției de arși, cu echiparea necesară intervenției medicale, s-a realizat după ce Primăria Sectorului 1 a construit o nouă aripă a spitalului, pe mai multe etaje. În acest fel, Spitalul Floreasca, împreună cu Ministerul Sănătății a înființat secții noi sau le-a extins pe cele deja existente

Primarul Andrei Chiliman a mai precizat că noutatea pe care o aduce această clinică este că aici vor fi tratati pacientii cu arsuri grave, care au suferit si alte traumatisme în timpul accidentului (cum ar fi rupturi de oase sau la organele interne). ‘Îi felicit pe medici pentru tenacitatea de a ne cere suportul și îi asigur pe cetățenii din Sectorul 1 că sănătatea este unul dintre domeniile care au nevoie de sprijinul nostru’, a spus Andrei Chiliman, în prezența conducerii Spitalului Floreasca și a ministrului Sănătății.

Primăria Sectorului 1 are în administrare patru spitale și în desfășurare mai multe lucrări de investiții la acestea. La Spitalul Clinic de Urgență ‘Floreasca’ Primăria Sectorului 1 a derulat următoarele lucrări:

Consolidarea seismică și reamenajarea corpului A;

S-a construit Clinica de Chirurgie Plastică la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca (finalizată în 2010) — nouă unitate este una dintre cele mai moderne secții de profil din țară, fiind dotată cu instalații de producere și distribuție fluide medicale, instalații de climatizare-ventilație și securitate la incendii. De asemenea, a fost amenajată și modernizată și Secția de Anestezie și Terapie Intensivă;

Totodată, administrația locală a adus la coeficientul optim de asigurare seismică și corpul A al Spitalului de Urgență ‘Floreasca’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.