SPP a desecretizat documente legate de Elena Udrea

0

SPP a desecretizat documentele care o privesc pe Elena Udrea, iar informaţiile nu o ajută deloc, potrivit România TV. SPP le-a comunicat anchetatorilor că Elena Udrea a renunţat de două ori la ofiţerul SPP care o proteja. S-a întâmplat chiar în zilele care au urmat şpăgii de 900.000 de euro adusă într-o geantă, la minister. La ora 12 judecătorii de la Înalta Curte decid dacă o menţin în spatele gratiilor sau îi permit să petreacă Paştele acasă, în arest la domiciliu. 

Cei de la SPP spun că nu deţin date despre ce a făcut Elena Udrea în data de 6 octombrie 2011, zi în care este acuzată că a luat şpagă o geantă cu 900.000 de euro.

Elena Udrea vrea să facă Paştele acasă. Cererea de eliberare din arest preventiv a fost înregistrată pe 3 aprilie, iar termenul de judecată a fost stabilit pentru vineri, 10 aprilie.

Pe 23 martie, Curtea Supremă a prelungit cu 30 de zile arestul preventiv în cazul Elenei Udrea. Între timp, DNA a extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea pentru spălare de bani, fostul ministru fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor.

Aceeași măsură a fost luată și în cazul lui Rudel Obreja și Tudor Breazu, iar Gheorghe Nastasia va sta în continuare în arest la domiciliu.

În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită.

Elena Udrea mai este cercetată și în dosarul „Microsoft”, însă ea nu are nicio interdicție în acest dosar.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.