Război total între Marine şi Jean-Marie Le Pen

0

Cei doi Le Pen din Frontul Naţional – Jean-Marie, fostul lider, şi Marine, actuala şefă – au ajuns la cuţite. Marine cere o procedură disciplinară în partid împotriva tatălui ei. Nemulţumirile vin după un interviu acordat de Jean Marie Le Pen unui ziar antisemit.

Jean-Marine, 86 de ani, fondator al Frontului Naţional, îşi aruncă acum vorbe grele cu fiica sa Marine, pe care el însuşi a propulsat-o la conducerea partidului. Ea vrea chiar să îl îndepărteze din viaţa politică.

Ce acuzaţii i se aduc lui Jean-Marie, binecunoscut adept al provocărilor?

Că reia declaraţii antisemite care i-au adus deja o condamnare în justiţie – şi anume: „camerele de gazare sunt un detaliu al celui de-al doilea Război Mondial”.Că acum câteva zile îl ridica în slăvi pe m areşalul Petain, artizanul colaborării cu Germania nazistă. Dar mai cu seamă că a criticat anturajul fiicei sale: a spus că e format din mulţi homosexuali, că partidul prea se fereşte să adopte atitudini homofobe, antisemitiste şi xenofobe.

Sub tirul acuzaţiilor, Le Pen tatăl se declară mut de uimire, promite că se va apăra şi, mai mult, va ataca la rândul său.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.