Rușii au evacuat peste 300 de persoane din Yemen

Share:

Peste 300 de persoane de diferite cetățenii au fost evacuate duminică din Yemen cu o navă militară a Rusiei, care se îndreaptă spre Djibouti, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de AFP.

În total, 308 persoane au fost îmbarcate la bordul navei, printre ei aflându-se 45 de ruși, 18 americani, cinci britanici, 159 de yemeniți, precum și cetățeni din țări ex-sovietice și din Orientul Mijlociu.

”Toate persoanele evacuate sunt în stare bună la bordul navei, care le va duce în Djibouti”, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konașenkov, citat de agențiile ruse de presă.

Rusia, ca și alte țări, a procedat la evacuări pe calea aerului din capitala yemenită Sanaa și pe mare din portul Aden, unde consulatul său a fost lovit pe 29 martie, la trei zile după începerea efectuării de lovituri aeriene de către coaliția arabă.

Arabia Saudită conduce o coaliție de nouă țări arabe, ce întreprinde zilnic din 26 martie lovituri aeriene în Yemen pentru a-i împiedica pe rebelii șiiți Houthi, care au legături cu Iranul, să preia controlul teritoriului yemenit în ansamblu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.