Gorghiu: Ponta se aseamănă cu Băsescu!

0

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a criticat, marți, în cadrul unei postări pe Facebook, stadiul în care se regăsesc proiectele de infrastructură rutieră ale Guvernului, afirmând că „metoda Ponta de a pasa responsabilitatea se aseamănă izbitor cu cea patentată de fostul președinte Băsescu”. În viziunea sa, „Guvernul Ponta poate să construiască autostrăzi, cu o condiție: ca toată lumea să închidă ochii la corupție și la câteva zerouri în plus la nota de plată”.

„Mulți dintre voi ați călătorit zilele acestea pe drumurile țării și sunt convinsă că vă preocupă starea șoselelor din România și, mai ales, planurile Guvernului legate de infrastructură rutieră. La sfârșitul săptămânii trecute, premierul Ponta a mimat o explicaţie care să justifice de ce proiectele de infrastructură nu înaintează deloc. Evident că Premierul nu a pus la îndoială competența sau buna credință a miniștrilor săi (dl Dan Șova, de exemplu, a gestionat construcția de autostrăzi atât de la ministerul Transporturilor, cât și ca ministru pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții)

Potrivit domnului Ponta, de vină ar fi cei care contestă licitațiile pentru atribuirea contractelor și au câștig de cauză, așa cum s-a întâmplat în cazul studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Pitești. Metoda Ponta de a pasa responsabilitatea se aseamănă izbitor cu cea patentată de fostul președinte Băsescu cu care a coabitat cu succes: aceea de a identifica un inamic național, într-o anumită categorie de cetățeni. Dușmanii autostrăzilor sunt, în opinia domnului Victor Ponta, cei care demască licitațiile dubioase, trucate și nu lasă Guvernul să lucreze”, a mai spus Gorghiu.

Concluzia este clară: Guvernul Ponta poate să construiască autostrăzi, cu o condiție: ca toată lumea să închidă ochii la corupție și la câteva zerouri în plus la nota de plată. Ca să nu mă gândesc la ziua în care compania Dacia-Renault va trece de la ameninţări la fapte şi se va reloca în altă ţară, nemulţumită de promisiunile neonorate…”, a afirmat Alina Gorghiu, pe Facebook.

Afirmațiile Alinei Gorghiu vin în contextul în care premierul Victor Ponta declara, în urmă cu o săptămână, pe Twitter, că „tragedia proiectelor de infrastructură” se datorează contestațiilor care se fac la licitațiile pentru atribuirea contractelor.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.