Cresc tensiunile între Rusia și NATO

Share:

Marea Britanie a trimis marți avioane de vânătoare pentru a intercepta două bombardiere rusești ce se apropiaseră de spațiul aerian britanic, a anunțat Ministerul Apărării de la Londra, informează Reuters.

Avioanele Typhoon au fost trimise de la baza aeriană Lossiemouth din Scoția. ”Avioanele ruse sunt escortate de Royal Air Force în zona de interes a Marii Britanii”, a explicat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării britanic.
Numărul cazurilor de interceptare a avioanelor militare rusești a sporit anul trecut pe fondul creșterii tensiunilor dintre Occident și Rusia în legătură cu criza din estul Ucrainei, potrivit Reuters.

În ianuarie, Ministerul de Externe britanic l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Londra pentru a oferi explicații despre un incident similar, când bombardiere rusești au survolat Canalul Mânecii, forțând autoritățile britanice să modifice rutele de zbor ale avioanelor civile. Ministerul Apărării britanic nu a oferit detalii despre locul în care s-a produs incidentul de marți.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.