Praful saharian amenință România

0

La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile britanice au emis o alertă privind nivelul ridicat de poluare din Regat. Asta, din cauza prafului saharian combinat cu noxe, care a dus la formarea aşa-numitului smog. Praful saharian ar urma să ajungă la sfârşitul săptămânii şi în România.

Deşi avertizarea era valabilă pentru mai tot arhipelagul, praful saharian şi-a făcut apariţia mai ales în sud-est. În zonele în care nivelul de poluare a aerului era foarte ridicat, bolnavii de astm şi boli pulmonare au fost sfătuiţi să nu iasă din case, relatează Romaniatv.net.

Acelaşi fenomen se produce acum în Spania şi se va extinde in următoarele zile către estul Europei, inclusiv către România. Totuşi, concentraţia de praf saharian care va ajunge deasupra ţării noastre nu va fi atât de mare cât este acum în Europa. Şansele ca acesta să ajungă la sol ţin însă de şansele de ploaie. Astfel, la sfârşitul săptămânii, când un sistem noros bine conturat ajunge şi în ţara noastră, există posibilitatea ca în vest şi chiar şi în sud, sâmbătă, când va ploua, să ajungă la sol şi acea pulbere fină roşcată pe care am văzut-o ăn anii trecuţi pe maşini, pe plante şi pe geamuri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.