Cupa Europei la floretă feminin, duminică la București!

Share:

Cupa Europei la floretă feminin se va desfășura la București, duminică 19 aprilie, la Sala ”Mihai Viteazul”, cu participarea a șase echipe, printre care CSA Steaua București și CSU Poli Timișoara.

Celelalte formații care vor evolua la Cupa Europei sunt CDS Mangiarotti (Italia), Bourg la Reine (Franța), Hapoel Akko Romach Abirim (Israel) și Școala de scrimă Chișinău (R. Moldova), informează Agerpres.

Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă, a arătat în cadrul unei conferințe de presă că floreta feminină românească are perspective să meargă cu echipa la JO de la Tokyo din 2020.

”Avem o echipă foarte tânără, cu o mare responsabilitate. Toată lumea este obișnuită ca echipa de floretă a României să fie mereu în finală. Este un obicei care trebuie păstrat și în viitor. Dorim să facem din nou o echipă de floretă fete care în anul 2020 să meargă la Jocurile Olimpice și să reușească să cucerească acolo, din nou, o medalie pentru țara noastră România”, a afirmat Covaliu.

George Boroi, președintele CSA Steaua București, a spus: ”Dorim să fie nu numai o bună organizare din partea noastră, dar și o performanță deosebită. Echipa de floretă renaște după o perioadă destul de mare de timp”.

Roxana Bârlădeanu, managerul secției de scrimă de la CSA Steaua București, a arătat, la rândul său: ”Generația noastră, generația anilor ’90, nu a avut șansa de a trage acasă. Mă bucur pentru tinerele noastre sportive că au șansa. Vor face sigur o performanță deosebită”.

Petre Ducu, antrenorul echipei Steaua și al lotului național de floretă feminin, a declarat că s-a demarat un plan de construcție a unei echipe, având ca țintă cucerirea unei medalii la JO 2020. ”Avem un plan început acum șase ani pentru construirea unei echipe. Ne vom putea baza pe aceste sportive la ediția de vară a Jocurilor Olimpice din anul 2020”, a precizat Ducu, subliniind tradiția Cupei Europei, competiție câștigată de 10 ori, ultima dată în anul 2006.

CSA Steaua București prezintă următorul lot pentru Cupa Europei: Mălina Călugăreanu, Maria Boldor, Corina Damaschin și Anca Săveanu.

Programul Cupei Europei la floretă feminin începe sâmbătă, la ora 10,00, cu concursul eliminărilor directe, la 11,15 sunt semifinalele. Finala mică este prevăzută pentru ora 12,30, iar finala la ora 15,00. Ceremonia de premiere va avea loc la ora 16,00.

Cupa Europei ediția 2014 a fost cucerită de echipa TVSM Kiev (Ucraina), care a învins în finala competiției pe Bourg la Reine (Franța). CSA Steaua a ocupat locul al treilea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.