DNA ar avea filmul cu şpaga de 300.000 euro care a ajuns la Băsescu

Share:

Potrivit unor surse judiciare, la Direcţia Naţională Anticorupţie a fost depusă o plângere, un denunţ, însoţit de nişte materiale video din care reiese că o parte din şpaga dată de Bercea Mondial familiei Băsescu, respectiv 300.000, a ajuns la la fostul preşedinte Traian Băsescu.

Aşadar, există o înregistrare între Marian Căpăţână şi încă o persoană, în care aceştia spun nervoşi spun că i-au dat 300.000 de euro lui Mircea Băsescu, pentru a rezolva ceva cu Bercea Mondial, potrivit  informaţiei obţinute de surse judiciare citate de Antena 3.
Pe 26 noiembrie, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, aflat în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Marian Căpăţână, judecat în acelaşi dosar.

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.