Nica află joi dacă își păstrează sau nu imunitatea

0

Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European discută, joi, cererea procurorilor anticorupţie de urmărire penală a lui Dan Nica.

El este unul dintre cei nouă foşti miniştri în cazul cărora DNA a cerut aviz în celebrul dosar Microsoft. Între timp, comisia juridică a Camerei Deputaților din România a stabilit că Parlamentul European nu are niciun fel de competență în ceea ce privește ridicarea imunității fostului ministru Dan Nica.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a anunţat în plen că a primit de la autorităţile române cererea de ridicare a imunităţii europarlamentarului Dan Nica şi că a trimis-o la Comisia pentru Afaceri Juridice.

Potrivit procedurilor, membrii acestei Comisii au numit un raportor, în cazul lui Dan Nica, pe António Marinho e Pinto. Acesta trebuie să fie din alt grup politic şi să aibă o altă naţionalitate decât europarlamentarul pentru care se cere ridicarea imunităţii.

Totodată, conform articolul 9 care priveşte privilegiile şi imunităţile Uniunii Europene, dacă presupusele infracţiuni au avut loc pe teritoriul unei ţări din Uniune, se aplică legea acelei ţări.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.